Skip to Content

Fantastisk villmarksopplevelse

Et steinkast fra Eidsfoss
opener
Les mer TIL TOPPEN

Øksne er et oppdemmet vann på 403 moh som er perfekt for fiske-, kano- eller gåturer. Området rundt vannet og øyene her har flere fine steder for telting. Her kan du boltre deg med bærsanking, abbor- og ørretfiske, bading, kanopadling og turgåing. Det er også flere andre fine vann i nærmeste omkrets, som Hajeren og Møsvann.

På Øksne kan du både leke Lars Monsen eller ta med deg hele familien på overnatting i telt. Du er langt fra folk, og kun få hytter som vitner om sivilisasjon. Likevel er du bare noen kilometer i luftlinje fra Eidsfoss. Øksne ligger i enden av Grønntjernveien som er en sommeråpen bomvei (75 kr). Når du kommer kjørende langs fylkesvei 35 fra Hof tar du først vei opp til høyre i bunn av Hemsbakken. Det er skiltet mot Skibergfjell og Øksne. Etter ca 20 minutter kommer du til Øksne, som har en romslig parkering og er perfekt for utsetting av kano og kajakk.

Liker du å fiske kan det være lurt å både ha med mark og noen ekstra sluker. Fiskekort koster kr 50 per dag og betales med giroen du finner i kassa ved bommen på vei opp.

God tur!

øksnenaturfoss

 

image description
Back to top