Skip to Content

I Eidsfoss sentrum ligger det vakre bygget «Snekkerverkstedet» langs elva ned mot Eikeren. Det er lett å se om du titter over kanten på parkeringen for Landhandleriet eller går bort til broen. Bygget skiller seg ut med de vakre store støpejernvinduene.

Det er i dag i bruk både som galleri og industrihistorisk museum.

Galleriet representerer et godt utvalg kunst, kunsthåndverk , smykker og design. Om somrene er det rundt 40-50 utstillinger representert.
Alt salg går rett fra vegg siden Eidsfoss er et sted med mange gjennomreisende. Eidsfoss er ca.1 time med bil fra 7 av de store byene på Østlandet. Bl.a. Oslo, Tønsberg, Kongsberg og Sandefjord.

Litt om Ragnhild Steig Svenningsen 
I 2007 og 2009 drev hun daværende Galleri og Turistkontor i Snekkerverkstedet. I 2012 fikk hun tilbudet om å overta driften. Det var da samtidig ressurser til å kunne utvide galleriet til også å inkludere den store snekkersalen med de gamle verkstedsmaskinene.

Ragnhild Steig Svenningsen er utdannet billedkunstner fra Statens kunstakademi i Oslo og Kunsthåndverkskolen i Oslo. Hun er også utdannet kunstfaglig pedagog fra Statens lærerhøgskole i Oslo.

Hun har deltatt på Høstutstillingen på Kunstnernes hus, Novemberutstillingen i Drammen museum, Vestlandsutstillingen, Kunst Rett Vest, og mange andre juryerte utstillinger i inn og utland. Hun har bl.a. representert Norge i det Mongolske Nasjonalgalleriet i Ulaanbataar, Keime museum i Finland, Valencia i Spania, Casa Blanca i Marokko og hun var en av fire kunstnere som var valgt ut til å representere Norge 4 måneder i Trygve Lie Gallery under 100 års jubileet vårt 2005. Her ble hun kjøpt inn til Guri Lies kunstsamling. Hun er også kjøpt inn til flere andre private og offentlige kunstsamlinger i inn og utland. I dag bor hun i kunstnervillaen Atelier Smia på Norderhov og trives med vekslingen mellom det å være gallerist i Eidsfoss og egen skapende kunstnerisk virksomhet.

(under oppdatering)

Galleriet er sommerdrevet, men i år vil vi for første gang åpne til påske og holde åpent etter påske på søndager frem mot Pinse, hvor det gradvis blir flere åpningsdager. Se eget oppslag og utstillinger og åpningstider.

Besøk Galleri Gamle Eidsfoss sine Facebook-sider.

image description
Back to top